Ås kulturhusTeater: Luther med latter

tirsdag 24. okt 2017
Luther med latter


Et skråblikk på 500 år i lutherske spor. 

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther startet reformasjonen, da han hengte opp 95 teser mot avlatshandelen på slottskirken i Wittenberg. Det er trolig enkelthandlingen som har preget Europa og Norge mest.
 
Ja, Martin Luther fikk faktisk oppkalt en hel kirke/religion etter seg, i den lutherske lære og tro.
 
I hele 2017 reiser teatergruppen Ryfylke Livsgnist rundt med forestillingen «Luther med latter» - et historisk og humoristisk skråblikk på hvaLutherdommen har ført med seg gjennom 500 år i våre bygder og byer. På den 24. oktober kommer de til Ås kulturhus.
 
I beste lutherske ånd blir det mye humor. Ja, alt fra folk som sovner under laaange preker, konfirmanter som besvimer under overhøring, en gal teologiprofessor, pietisme, rasjonalisme, salmestrid, sørlendinger som stakk av med biskopen og til lovsangsdans i dag…. For bare å nevne noe.
 
500 år på 100 minutt, med fire formidlere som spiller ulike roller. De er både historiefortellere og musikere som går ut og inn av de ulike hendelsene og hundreårene.
Forestillingen er basert på historiske fakta, humoristiske vinklinger og musikalsk troverdighet. Ved å bruke mye humor, vil også publikum følge ekstra godt med og lære om hva Luther har hatt å si for vår kirke-, kultur- og språkhistorie gjennom 500 år. Derfor blir «luther-kabareten» en allmenn forestilling, der du ikke trenge å være verken Lutherkjenner eller i den innerste kirkekrets for å få en stor opplevelse!
 
FOTO: Geir Landa 
 
Tirsdag 24. oktober kl. 19.00. Ås kinoteater. Pris: 250,- / 200,- student.
Arrangeres av Ås menighetsråd.
 


Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


Barneforestilling

Adresse: Moerveien 1 1430 Ås
Problemer med å kjøpe eBilletter? Send en mail til post@ebillett.no


Powered by CustomPublish AS