Tilgjengelighet
Ås kulturhus skal alltid være inkluderende og tilgjengelig for alle. Huset er utstyrt med heis og har god tilgjengelighet i alle lokaler. Alle etasjer er tilrettelagt. Se under for nærmere spesifikasjon.
 
Kinokafeen (kinovestibylen):
Kafeen er åpne hverdager fra 10 - 14. I tidsrommet kl. 11 - 12:30 kan man f.eks. få kjøpt snacks, kaffe, vafler og drikke. Den er også åpen en time før hver kinoforestilling og foran eller under de fleste kulturarrangementer.
 
Billettsalg
Billetter selges via eBillett. Du kan nå eBillett ved å skrive en e-pos til post@ebillett.no. Du kan også kjøpe billetter på ebillett.no. Du kan skrive ut billettene dine hjemme, eller ta dem med digitalt på din smarttelefon. Billettavgift kommer i tillegg til oppgitt billettpris. Kjøpte billetter refunderes ikke.
Du kan også laste ned eBillett app og kjøpe billetter direkte i appen. Med eBillett blir telefonen din nye kino- og kulturbillett.
På konsertdagen kan du (så lenge det er billetter igjen) kjøpe billetter i døra fra 1 time før ved kulturarrangementer og 30 minutter før ved kinofremvisninger.
Det er mulig å kjøpe billetter til alle våre arrangementer tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11 - 12.
 
KJØP eGAVEKORT HER Ønsker du å gi en opplevelse? Kjøp en billett til et kulturarrangement eller en kinovisning.
Betalingsmetoder: Ved kort og med VIPPS online og med kontanter, kort (også kontaktløs) eller VIPPS i døra.
 
Billettkategorier:
  • Voksen: Fra og med 18 år ved kulturarrangementer. Fra og med 20 år ved kinovisninger.
  • Barn: Til og med 17 år (om ikke annet er spesifisert) for kulturarrangementer. Til og med 14 år ved kinovisninger.
  • Ung u/20: For ungdom fra og med 15 til og med 19 år.
  • Honnør: Uføretrygdet og alderspensjonist. Honnørkort/ledsagerbevis må forevises. Kun dersom det er spesifisert at det gis en honnørrabatt på den enkelte forestillingen.
  • Student: Rabatt gis ved fremvisning av gyldig studentbevis dersom det er spesifisert at det gis en studentrabatt på den enkelte forestillingen.
  • Ledsager: Ledsagere med gyldig ledsagerbevis utstedt av Ås kommune får gratis tilgang på alle arrangementene i regi av Ås kulturhus eller Ås kinoteater.
 
Avlyst konsert
Ved avlysning av konsert blir beløpet automatisk tilbakeført til kredittkortet som ble brukt ved kjøp på nettet. Hvis billettene ble kjøpt i døra må en selv henvender seg til kulturhuset for å få refundert sine billetter. OBS: Avgifter refunderes ikke.
 
Unummerte plasser
Dersom det er unummerte sitteplasser på en konsert eller annet arrangement er det «førstemann til mølla»-prinsippet som gjelder. 
 
Garderobe
Vi har et garderobestativ i kinovestibylen, store sal og utenfor møterommene i 2. etg. der tøy og eiendeler henger på eget ansvar.
 
Aldersgrense
Aldersgrensen på det aktuelle arrangementet er oppgitt i arrangementskalenderen. Dersom det er 18- eller 20-årsgrense MÅ man være fylt henholdsvis 18 eller 20 år. Vi har dessverre ingen fast vergeordning.
På arrangementer med aldersgrense er det legitimasjonsplikt. Gyldig legitimasjon er pass, førerkort og bankkort. Foto på legitimasjon må være lett identifiserbar med bruker. Misbruk av legitimasjon (falsk legitimasjon eller bruk av andres legitimasjon) vil bli politianmeldt og legitimasjon vil bli beslaglagt.
 
Fotografering
Det er generelt fotoforbud på alle våre arrangementer og det må søkes om tillatelse til fotografering. Søknad sendes til post@askulturhus.no. Pressefotografkort gjelder ikke. Det tas forbehold om fotorestriksjoner fra artist.
 
Gjenglemte klær/ting
Gjenglemte ting kan hentes på hverdager mellom kl. 10.00 og kl. 16.00. Gjenglemte ting plasseres på en hylle utenfor Barne- og ungdomsavdelingen i underetasjen.
 
Ørepropper
Det er høyt lydnivå på enkelte konserter. Vi oppfordre alle til å ta med ørepropper.
 
Offentlig transport
Buss 510 stopper ved Åsgård skole og utenfor Ås videregående skole. Nærmeste taxiholdeplass er ved togstasjonen. Man kan enkelt kommer seg til Ås med tog. Det er lovet flere avganger innen 2023, så det er bare å glede seg!
 
Parkering
Man kan få parkert utenfor Ås kulturhus. Der er det lappefri parkering i maks 4 timer mellom kl. 8.00 og 17.00 på hverdager og kl. 08.00 og 15.00 på lørdager. På søndager er det ingen restriksjon. I Rådhusplassen kan man stå inntil 2 timer avgangen og i Skoleveien er det ingen restriksjon.
 
Tilgjengelighet for bevegelseshemmede
Det er trinnfri inngang til Ås kinoteater og kinovestibylen.
Ås kulturhus har toalett for rullestolbrukere.
Vi godtar ledsagerbevis, denne må vises sammen med billetten ved inngangen.
Det er trinnfri adkomst fra togstasjonen og helt inn i Ås kulturhus. 
 
Salene
Vi har en amfisal med plass til 462 sittende publikummere. Her er det plass til inntil 4 rullestol på bakerste rad. Skriv en e-post til post@askulturhus.no dersom du ønsker å bestille en rullestolplass. Mer kontaktinfo finner du her: KONTAKT
I kinovestibylen har vi en liten scene der antall sitteplasser varierer ut fra stoloppsett. Den egner seg for små arrangementer – intimkonserter, barneteater og lignende.
Utover dette har vi flere møterom i 2. etasje; store sal med plass til 150 – 200 personer, store salong og lille sal.
For mer informasjon om utleie, trykk HER.
 
Samarbeid?
Har du et prosjekt som du ønsker å samarbeide om med kulturhuset? Da er det bare å ta kontakt, så ser vi hva vi kan få til sammen! Ta kontakt med Myfanwy Moore 959 39 707 / myfanwy.moore@as.kommune.no
 
 

Ås kulturhus – store kulturopplevelser, et lite steinkast unna!

Du skal ikke behøve å reise langt for å oppleve noe stort. Ås kulturhus byr på teateroppsetninger, revyer, sang- og danseforestillinger, bibliotek og ukentlige kinoforestillinger – noe for enhver smak, og enhver aldersgruppe. Vårt lokale kulturhus brukes dessuten av lag og foreninger, og våre lokaler anvendes til stadighet i forbindelse med kurs og seminarer. Ås kulturhus er og skal være en givende og spennende møteplass for lokalmiljøet – rik på opplevelser for alle våre besøkende.
 
Hjertelig velkommen til Ås kulturhus!
 
 
Historikk:
I 1960 tok Ås formannskap initiativ til et møte for å drøfte bygging av et samfunnshus. I 1964 ble plankomiteens forslag vedtatt av kommunestyret og i 1967 startet byggingen av samfunnshuset. Da Ås rådhus sto ferdig i 1970, besto det av en sydfløy, samfunnshus og kino.
 
Ås Kulturhus gjenåpnet i 2012, og det har blitt et hjerte i Ås sentrum. Vi ønsker å være et kulturhus som tilbyr noe til alle, med en bredde i programmet som spenner fra det folkelige til det “smale” og som dekker et spekter av ulike scenekunster. På de profesjonelle forestillingene vi presenterer har vi et sterkt fokus på kunstnerisk kvalitet, og vi forsøker å ligge på et fornuftig prisnivå. Ås Kulturhus ønsker også å være et kulturhus for amatøroppsetninger med lokale aktører.
 
I 2018 fikk Ås kinoteater et ansiktsløft. Stolene ble levert av ForaForm og antallet økt fra 395 til 462. I tillegg til dette fikk vi byttet ut gamle gulvbelegg og hengt opp nye scenetepper og et nytt kinolerret.

Tips en venn  Skriv utAdresse: Moerveien 1 1430 Ås
Problemer med å kjøpe eBilletter? Send en mail til post@ebillett.no


Powered by CustomPublish AS