icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
22. juni - 12:44
Nye prøver tatt 21.06 viser at badevannet på Breivoll syd og nord nå holder meget god kvalitet
Du er her:   Bibliotekets forside   ›   Natur og fritid   ›   Idrett, natur og friluftsliv
Brunskogsnegle til venstre, boakjølsnegle til høyre.

Brunskogsnegle til venstre, boakjølsnegle til høyre.

Brunsnegle-aksjonen er utsatt

Høsten 2017 delte vi ut Nemaslug til husstander i Ås kommune, med planlagt oppfølging i form av ny utdeling våren 2018 og høsten 2018. Vårens aksjon er nå utsatt på grunn av det varme og tørre været.

Tips en venn Skriv ut

Etter vedtak ble bekjempelse av brunsnegle ble igangsatt høst 2017. En rekke husstander i kommunen fikk utdelt Nemaslug for bekjempelse i egne hager og mange bidro til å legge ut dette i fellesområder.

Vi benytter Nemaslug – levende nematoder. Dette er en metode som vil gi sneglene smitte, de er kannibaler og spiser hverandre. På denne måten får vi stor hjelp i å forflytte nemaslug.

Nemaslug er kun farlig for sneglene. Pinnsvin og andre små dyr tar ikke skade av dette.

Aksjon vår/sommer 2018

Det er planer om ny aksjon nå i sommer, men akkurat nå er været så tørt og varmt at vi velger å vente litt med ny aksjon.

I dette været er det slik at sneglene mister veldig mye kroppsvekt og gjemmer seg i sprekker og hulrom og venter på fuktigere vær. Nemaslug er levende nematoder og de dør i ekstrem varme, nemaslug er ferskvare og også bestillingsvare. Vi blander ut nemaslug til en grøt og det er dette vi ønsker å levere ut til innbyggerne. Å kun vanne det ut i gresset slik det står på pakken er uhensiktsmessig og har liten funksjon.

Vi ser an værmeldingen og gjør så godt vi kan med å igangsette en rask aksjon om det viser seg at det kommer noen regntunge dager i strekk.

Hva kan jeg gjøre frem til da?

Imens er det en rekke tiltak den enkelte hageeier kan gjøre for bekjempelse på eget område.  

Å holde orden i egen hage og unngå åpen kompost og villniss er et veldig godt tiltak. Det er der de trives best.

Ås kommune vil raskt informere om dato, sted og klokkeslett for snegleaksjon.

Vi ber velforeninger om å stå sammen i kampen og har behov for kontaktpersoner. Meld inn kontaktpersoner i velforeninger til frivillig@as.kommune.no  på denne måten kan vi jobbe mer effektivt.